Vergeten Feyenoorders (5): Johan Molenaar

Toen ik acht was, kreeg ik van mijn oudere neef Richard mijn eerste Feyenoord-poster, de selectiefoto van het seizoen 1983-1984 (zie hierboven). De poster hangt nog altijd in m’n oude jongenskamertje, samen met de elftalposters van de twee andere landskampioenschappen die ik heb meegemaakt.
Eén speler op de foto heeft me altijd gefascineerd. Zittend, uiterst links, naast Ruud Brood: Johan Molenaar. Na Feyenoord voetbalde hij jaren bij RBC, wist ik van de Panini-plaatjes. Waarom stond hij niet met de schaal op de Coolsingel, vandaag precies dertig jaar geleden?
Ik traceerde Molenaar, die tegenwoordig een eigen klus- en montagebedrijf heeft, aan het werk in het Brabantse Oosterhout. “De keer dat die foto is genomen, is de enige keer dat ik op het veld van De Kuip heb gestaan.”

Gepubliceerd in: Hand in Hand, magazine Feyenoord Supportersvereniging, mei 2014.
Foto’s: Anne Kruit Fotografie

Interview Johan Molenaar-1 Interview Johan Molenaar-2 Interview Johan Molenaar-3 Interview Johan Molenaar-4

No Comments

Leave a Comment

Please be polite. We appreciate that.
Your email address will not be published and required fields are marked